Makaron papardelle z kurczakiem i sosem kurkowym

Oceń
Makaron papardelle z kurczakiem i sosem kurkowym

Wskazówki

20 minut  3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
547 kcal \ B-33 g \ W-49 g \ T-24 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Makaron papardelle – 250 g (1 opakowanie)
  • Filet z kurczaka – 300 g (1 porcja)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Kurki na patelnię – 150 g (1 opakowanie)
  • Śmietana 30% – 150 g (1 porcja)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Tymianek suszony – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Makaron ugotować.  Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło klarowane, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać odsączone kurki. Smażyć przez kilka minut. Można dodatkowo doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Zalać śmietanką i dusić na wolnym ogniu. Podawać z ugotowanym makaronem. Można posypać pietruszką.

Kurki w zalewie naturalnej na patelnię Devaldano – są gotowe do użycia. Nie zawierają barwników, ulepszaczy smaku czy też konserwantów. Mają dobry skład, dlatego mogę je polecić 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz