Print Friendly, PDF & Email

Makaron papardelle z kurczakiem i sosem kurkowym

Wskazówki

20 minut  3 porcje
1 porcja to: 547 kcal \ B-33 g \ W-49 g \ T-24 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Makaron papardelle – 250 g (1 opakowanie)
  • Filet z kurczaka – 300 g (1 porcja)
  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Kurki na patelnię – 150 g (1 opakowanie)
  • Śmietana 30% – 150 g (1 porcja)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Tymianek suszony – 1/2 łyżeczki

Przygotowanie

Makaron ugotować.  Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło klarowane, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać odsączone kurki. Smażyć przez kilka minut. Można dodatkowo doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Zalać śmietanką i dusić na wolnym ogniu. Podawać z ugotowanym makaronem. Można posypać pietruszką.

Kurki w zalewie naturalnej na patelnię Devaldano – są gotowe do użycia. Nie zawierają barwników, ulepszaczy smaku czy też konserwantów. Mają dobry skład, dlatego mogę je polecić 🙂

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00