
Wskazówki
20 minut 3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
547 kcal \ B-33 g \ W-49 g \ T-24 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Makaron papardelle – 250 g (1 opakowanie)
- Filet z kurczaka – 300 g (1 porcja)
- Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
- Cebula – 105 g (1 sztuka)
- Kurki na patelnię – 150 g (1 opakowanie)
- Śmietana 30% – 150 g (1 porcja)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Tymianek suszony – 1/2 łyżeczki
Przygotowanie
Makaron ugotować. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę. Na patelni rozpuścić masło klarowane, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i zeszklić. Dodać mięso. Smażyć przez kilka minut. Doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Dodać odsączone kurki. Smażyć przez kilka minut. Można dodatkowo doprawić solą, pieprzem i tymiankiem. Zalać śmietanką i dusić na wolnym ogniu. Podawać z ugotowanym makaronem. Można posypać pietruszką.
Kurki w zalewie naturalnej na patelnię Devaldano – są gotowe do użycia. Nie zawierają barwników, ulepszaczy smaku czy też konserwantów. Mają dobry skład, dlatego mogę je polecić 🙂