Wskazówki
10 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
523 kcal \ B-38 g \ W-23 g \ T-32 g \ BŁ-8 g
Składniki
- Sałata rzymska – 180 g (1 sztuka)
- Ogórek zielony – 80 g (1/2 sztuki)
- Awokado – 70 g (1/2 sztuki)
- Pomidor – 340 g (2 średnie sztuki)
- Fasola czerwona z puszki – 80 g (4 łyżki)
- Łosoś wędzony – 125 g (1 porcja)
- Oliwki czarne – 30 g (10 sztuk)
- Mozzarella – 125 g (1 kulka)
- Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
- Pestki dyni – 10 g (1 łyżka)
- Olej lniany – 10 g (1 łyżka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Sałatę dokładnie przepłukać i porwać na mniejsze kawałki. Ogórka i awokado pokroić w plastry, pomidory w ósemki, fasolę przzepłukać. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Mozzarellę i oliwki poprzekrajać Doprawić solą, pieprzem i skropić oliwą. Posypać lekko podprażonymi nasionami słonecznika i pestkami dyni.