Sałatka z łososiem wędzonym

5/5 - (Ocen: 1)
Sałatka z łososiem wędzonym

Wskazówki

10 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
523 kcal \ B-38 g \ W-23 g \ T-32 g \ BŁ-8 g

Składniki

  • Sałata rzymska – 180 g (1 sztuka)
  • Ogórek zielony – 80 g (1/2 sztuki)
  • Awokado – 70 g (1/2 sztuki)
  • Pomidor – 340 g (2 średnie sztuki)
  • Fasola czerwona z puszki – 80 g (4 łyżki)
  • Łosoś wędzony – 125 g (1 porcja)
  • Oliwki czarne – 30 g (10 sztuk)
  • Mozzarella – 125 g (1 kulka)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Pestki dyni – 10 g (1 łyżka)
  • Olej lniany – 10 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Sałatę dokładnie przepłukać i porwać na mniejsze kawałki. Ogórka i awokado pokroić w plastry, pomidory w ósemki, fasolę przzepłukać. Łososia podzielić na mniejsze kawałki. Mozzarellę i oliwki poprzekrajać Doprawić solą, pieprzem i skropić oliwą. Posypać lekko podprażonymi nasionami słonecznika i pestkami dyni.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz