Naleśniki z kremem kokosowym i malinami

Oceń
Naleśniki z kremem kokosowym i malinami

Wskazówki

30 minut  6 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
271 kcal \ B-15 g \ W-26 g \ T-13 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Cukier kokosowy – 20 g (2 łyżki)
  • Budyń czekoladowy w proszku – 40 g (4 łyżki)
  • Mąka orkiszowa – 40 g (4 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
  • Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
  • Mleko – 150 g (1 porcja)
  • Twaróg sernikowy – 500 g (1 porcja)
  • Wiórki kokosowe – 50 g (1/2 szklanki)
  • Erytrol – 20 g (2 łyżki)
  • Dżem malinowy (niskosłodzony) – 60 g (4 łyżeczki)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Jaja ubić razem z cukrem kokosowym (erytrolem, ksylitolem, cukrem trzcionowym albo zwykłym), budyniem, mąką, kakao, solą, ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym) i mlekiem. Smażyć na patelni lekko przetartej tłuszczem. Twaróg wymieszać z wiórkami kokosowymi i erytrolem (albo innym słodzidłem). Masą posmarować naleśniki, na niej wyłożyć dżem malinowy lub mus z malin, zawinąć i podawać.

Z przepisu wychodzi 6 bardzo sycących naleśników 🙂

Twaróg można wymienić na serek mascarpone 🙂

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00