Kukurydza Gotowana

5/5 - (Ocen: 1)
Kukurydza gotowana

Wskazówki

15 minut
4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 250 kcal \ B-7 g \ T-7 g \ W-38 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Kukurydza, kolby – 4 sztuki (720 g)
  • Cukier – 1 łyżeczka (5 g)
  • Masło – 2 łyżki (20 g)
  • Pietruszka, natka – 1 łyżeczka (6 g)
  • Sól – 1 szczypta
  • Płatki chilli – 1 szczypta

Przygotowanie

  1. Kukurydzę oczyść ze wszystkich liści i włosków.
  2. W dużym garnku zagotuj wodę. Dodaj cukier i włóż kolby. Gotuj max 10-12 minut. Zbyt długi czas gotowania powoduje, że kukurydza jest twarda.
  3. Ostrożnie wyciągnij z wody, obłóż masłem, posyp posiekaną natką pietruszki, chilli i solą. Pyyyyycha

Kukurydza gotowana to jeden z przysmaków, którym ciężko się oprzeć. Przygotowanie nie jest skomplikowane! Spróbuj koniecznie!

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz