Rollsy z bananem

Rollsy z bananem

Jaja zmiksować z mlekiem kokosowym (używam Real Thai), mąką, kakao, erytrytolem i ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym). Patelnię rozgrzać, delikatnie natłuścić. Smażyć pod przykryciem z obu stron.

Indyk w sosie curry z mango

Indyk w sosie curry z mango

Mięso dokładnie umyć, oczyścić z błonek i pokroić. Natrzeć porządnie pastą curry i odłożyć. Czosnek i imbir obrać, zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Papryczkę chilli pokroić. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, przesmażyć indyka, dodać imbir, czosnek i papryczkę.

Pikantna zupa krem z kukurydzyd miniatura

Pikantna zupa krem z kukurydzy

Imbir i czosnek zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Kukurydzę przekroić w poprzek i nożem wyciąć ziarna (odłożyć 2 łyżki). W garnku rozpuścić masło i poddusić imbir, chilli, czosnek i pastę curry. Dodać ziarna kukurydzy. Smażyć około 3 minut. Dodać przyprawy. Dolać domowy bulion (lub wywar z warzyw) i zagotować.

Wieprzowina curry

Wieprzowina curry

W dużym garnku na oleju kokosowym przyrumienić zmielone mięso. Podczas smażenia wsypać curry i dokładnie wymieszać. Grudki mięsa rozdrobnić. Gdy mięso się zrumieni, dodać szpinak i mleczko kokosowe. Gotować do czasu aż liście zmiękną. Pod koniec włożyć rozgnieciony czosnek. Dokładnie wymieszać.

Pyszna zupa tajska z kurczakiem

Pyszna zupa tajska z kurczakiem

W garnku rozgrzać olej kokosowy, wrzucić pokrojoną papryczkę chili (pozbyć się pestek), starty imbir i drobno pokrojoną dymkę. Podsmażać ok 3-5 minut. Do garnka dodać mleko kokosowe, dwie szklanki wody, pokrojony w kostkę filet z kurczaka.

Kokosowy pudding z chia

Kokosowy pudding z chia

Nasiona chia, mleko i miód dobrze wymieszać (najlepiej przełożyć do słoika i porządnie potrząsnąć), przełożyć do naczyń i wstawić do lodówki na co najmniej 4 godziny (lub całą noc). Przystroić owocami.