Rollsy z bananem

5/5 - (Ocen: 1)
Rollsy z bananem

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
614 kcal \ B-23 g \ W-68 g \ T-32 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Mleko kokosowe – 30 g (3 łyżki)
  • Mąka gryczana – 40 g (4 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 5 g (1 łyżeczka)
  • Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
  • Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
  • Masło orzechowe – 20 g (1 łyżka)
  • Banan – 120 g (1 sztuka)

Przygotowanie

Jaja zmiksować z mlekiem kokosowym (używam Real Thai), mąką, kakao, erytrytolem i ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym). Patelnię rozgrzać, delikatnie natłuścić. Smażyć pod przykryciem z obu stron. Ciepły placek posmarować masłem orzechowym (łatwiej się rozsmaruje), położyć obranego banana i zawinąć. Podawać np. z sosem orzechowym (w kąpieli wodnej rozpuściłam płaską łyżkę masła orzechowego, odrobinę oleju kokosowego i miodu) i startą czekoladą.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

6 komentarzy do “Rollsy z bananem”

Dodaj komentarz