Wskazówki
15 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
614 kcal \ B-23 g \ W-68 g \ T-32 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
- Mleko kokosowe – 30 g (3 łyżki)
- Mąka gryczana – 40 g (4 łyżki)
- Kakao niesłodzone – 5 g (1 łyżeczka)
- Erytrytol – 5 g (1 łyżeczka)
- Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
- Masło orzechowe – 20 g (1 łyżka)
- Banan – 120 g (1 sztuka)
Przygotowanie
Jaja zmiksować z mlekiem kokosowym (używam Real Thai), mąką, kakao, erytrytolem i ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym). Patelnię rozgrzać, delikatnie natłuścić. Smażyć pod przykryciem z obu stron. Ciepły placek posmarować masłem orzechowym (łatwiej się rozsmaruje), położyć obranego banana i zawinąć. Podawać np. z sosem orzechowym (w kąpieli wodnej rozpuściłam płaską łyżkę masła orzechowego, odrobinę oleju kokosowego i miodu) i startą czekoladą.
Wyglądają pięknie!
Smakują również 😉
Robiłam już kilka razy 🙂 Dzieci pokochały. Dziękuję za przepis
Proszę 😉 Pozdrawiam!
A czy z normalnym mlekiem też wyjdą ?
Powinny 🙂