Wskazówki
15 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
637 kcal \ B-22 g \ W-14 g \ T-58 g \ BŁ-2 g
Składniki
- Łopatka wieprzowa – 100 g (1 porcja)
- Szpinak – 100 g (1/2 opakowania)
- Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
- Mleko kokosowe – 110 g (1/2 szklanki)
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Przyprawa curry – 1 łyżeczka
Przygotowanie
W dużym garnku na oleju kokosowym przyrumienić zmielone mięso. Podczas smażenia wsypać curry i dokładnie wymieszać. Grudki mięsa rozdrobnić. Gdy mięso się zrumieni, dodać szpinak i mleczko kokosowe. Gotować do czasu aż liście zmiękną. Pod koniec włożyć rozgnieciony czosnek. Dokładnie wymieszać.