Wieprzowina curry

Oceń
Wieprzowina curry

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
637 kcal \ B-22 g \ W-14 g \ T-58 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Łopatka wieprzowa – 100 g (1 porcja)
  • Szpinak – 100 g (1/2 opakowania)
  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Mleko kokosowe – 110 g (1/2 szklanki)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Przyprawa curry – 1 łyżeczka

Przygotowanie

W dużym garnku na oleju kokosowym przyrumienić zmielone mięso. Podczas smażenia wsypać curry i dokładnie wymieszać. Grudki mięsa rozdrobnić. Gdy mięso się zrumieni, dodać szpinak i mleczko kokosowe. Gotować do czasu aż liście zmiękną. Pod koniec włożyć rozgnieciony czosnek. Dokładnie wymieszać.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz