Oszukany koktajl czekoladowy
Ziarna kakao wyłuskać (można je pominąć). Wszystkie składniki przełożyć do misy blendera i zmiskować na najwyższych obrotach. W razie potrzeby dolać więcej wody.
Ziarna kakao wyłuskać (można je pominąć). Wszystkie składniki przełożyć do misy blendera i zmiskować na najwyższych obrotach. W razie potrzeby dolać więcej wody.
Szpinak i natkę pietruszki opłukać, kiwi, banana i pomarańczę obrać. Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować. W razie potrzeby dodać wodę.
Orzechy, wiórki kokosowe, cynamon i płatki owsiane wsypać do miski, wlać miód (lub inne słodzidło) i wszystko delikatnie wymieszać. Kiedy składniki będą delikatnie sklejone, wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić.
Kaszę jaglaną podprażyć na patelni i dokładnie przepłukać pod bierzącą wodą (dzięki temu straci gorycz). Umieścić w garnku, zalać wodą i mlekiem, dodać wiórki kokosowe oraz ziarenka wanilii, zagotować, przykryć i gotować na najmniejszym ogniu przez 10-15 min.
Mąkę, erytrol (lub inne słodzidło), sól i proszek do pieczenia wymieszać w misce. Dodać jajo, jogurt i rozpuszczony olej kokosowy (albo roztopione masło). Wszystkie składniki wymieszać w miarę dokładnie.
Wszystkie składniki wrzucić do misy blendera i zmiksować na wysokich obrotach. Przelać do naczynia, ozdobić listkami mięty. Podawać od razu.