Domowa granola z orzechami

Oceń
Domowa granola z orzechami

Wskazówki

50 minut  5 porcji
Wartość odżywcza 1 porcji:
398 kcal \ B-10 g \ W-45 g \ T-20 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Żurawina suszona – 40 g (1/4 szklanki)
  • Miód – 60 g (3 łyżki)
  • Wiórki kokosowe – 18 g (3 łyżki)
  • Orzechy laskowe – 40 g (2 łyżki)
  • Migdały – 40 g (2 łyżki)
  • Orzechy włoskie – 40 g (2 łyżki)
  • Płatki owsiane – 220 g (2 szklanki)

Przygotowanie

Orzechy, wiórki kokosowe, cynamon i płatki owsiane wsypać do miski, wlać miód (lub inne słodzidło) i wszystko delikatnie wymieszać. Kiedy składniki będą delikatnie sklejone, wyłożyć je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, równomiernie rozprowadzić. Piec około 20-30 minut, mieszając od czasu do czasu aby orzechy spiekły się równomiernie. Odsawić do przestudzenia, a następnie połamać. Wymieszać z *żurawiną i zamknąć w szczelnym pojemniku. Zjadać w ulubionej postaci (z mlekiem roślinnym, jogurtem itd.).
*Dodatki można wymieniać wedle upodobania.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz