Gnocchi Zapiekane z Cukinią i Szpinakiem

5/5 - (Ocen: 1)
Gnocchi zapiekane z cukinią i szpinakiem

Wskazówki

25 minut
3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji: 529 kcal \ B-16 g \ T-18 g \ W-72 g \ BŁ-4 g
Wartość odżywcza 100 g dania: 95 kcal \ B-3 g \ T-3 g \ W-13 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • gnocchi – 1 opakowanie (600 g)
  • szpinak, świeży – 4 garście (100 g)
  • cukinia – 1 sztuka (400 g)
  • pomidory krojone w puszce – 1 opak. (400 g)
  • śmietanka 30% – 1/2 opakowania (100 g)
  • suszone pomidory z bazylią – 2 łyżeczki (8 g)
  • sól – 1/2 łyżeczki (3 g)
  • pieprz – 1/3 łyżeczki
  • czosnek granulowany – 1/4 łyżeczki
  • papryka słodka – 1/2 łyżeczki
  • papryka ostra – 1/4 łyżeczki
  • ser mozzarella, tarty – 2 garście (60 g)

Przygotowanie

  1. Do naczynia żaroodpornego przełóż surowe gnocchi (gotowe, z dobrym składem jest dostępne w lodówkach w każdym większym sklepie), pokrojony szpinak i cukinię.
  2. W miseczce wymieszaj krojone pomidory, śmietankę, przyprawy. Zalej wszystkie składniki.
  3. Całość posyp startym serem. Zapiekaj 20-25 minut w 200C

Gnocchi zapiekane z cukinią i szpinakiem w sosie pomidorowym, to kolejny pomysł na szybkie i smaczne danie jednogarnkowe. Spróbuj koniecznie!

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz