Kurczak Hoisin
Wymieszać przeciśnięty przez praskę czosnek, sos Hoisin, wodę i passatę. Na patelni rozpuścić olej kokosowy (lub inny tłuszcz) i przesmażyć mięso pokrojone na kawałki. Doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać przeciśnięty przez praskę czosnek, sos Hoisin, wodę i passatę. Na patelni rozpuścić olej kokosowy (lub inny tłuszcz) i przesmażyć mięso pokrojone na kawałki. Doprawić solą i pieprzem.
Migdały wsypać do miseczki, polać syropem klonowym i posypać solą. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na blaszce z papierem do pieczenia. Zapiekać w 180C przez 10-12 minut.
Kurczaka oczyścić, pokroić w kostkę i wymieszać z posiekanym (lub przeciśniętym przez praskę) czosnkiem, startym imbirem, pastą tamaryndową, 2 łyżkami sosu sojowego i chili w płatkach. Odstawić do lodówki na godzinę (a najlepiej na całą noc).
Mięso pokroić na mniejsze kawałki, doprawić papryką słodką i ostrą, a następnie przesmażyć. Odstawić do przestudzenia. Rukolę opłukać, pomarańczę wyfiletować i podzielić na mniejsze kawałki.
Jaja ugotować na miękko. Sałatę opłukać, porwać na kawałki. Awokado, pomidorki, cebulę, ogórka pokroić. Fasolę i kukurydzę odcedzić, dodać do reszty składników. Wszystko wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, skropić olejem lnianym i posypać nasionami słonecznika oraz pestkami dyni.
Erytrol (albo cukier) zblendować w młynku na puder. W misce wymieszać mąkę migdałową, puder z erytrolu, ekstrakt (może być też aromat migdałowy) oraz wodę. Wyrabiać dłonią do momentu powstania jednolitej zbitej masy.