Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
473 kcal \ B-21 g \ W-22 g \ T-35 g \ BŁ-7 g
Składniki
- Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
- Sałata rzymska – 180 g (1 sztuka)
- Sałata lodowa – 100 g (1/4 główki)
- Awokado – 140 g (1 sztuka)
- Pomidorki koktajlowe – 140 g (1 porcja)
- Cebula czerwona – 30 g (1 kawałek)
- Ogórek zielony – 80 g (1/2 sztuki)
- Fasola czerwona z puszki – 40 g (2 łyżki)
- Kukurydza konserwowa – 30 g (2 łyżki)
- Olej lniany – 20 g (2 łyżki)
- Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
- Pestki dyni – 10 g (1 łyżka)
Przygotowanie
Jaja ugotować na miękko. Sałatę opłukać, porwać na kawałki. Awokado, pomidorki, cebulę, ogórka pokroić. Fasolę i kukurydzę odcedzić, dodać do reszty składników. Wszystko wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, skropić olejem lnianym i posypać nasionami słonecznika oraz pestkami dyni.