Sałatka z jajem, awokado, fasolą, kukurydzą

2.7/5 - (Ocen: 3)
Sałatka z jajem, awokado, fasolą, kukurydzą

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
473 kcal \ B-21 g \ W-22 g \ T-35 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
  • Sałata rzymska – 180 g (1 sztuka)
  • Sałata lodowa – 100 g (1/4 główki)
  • Awokado – 140 g (1 sztuka)
  • Pomidorki koktajlowe – 140 g (1 porcja)
  • Cebula czerwona – 30 g (1 kawałek)
  • Ogórek zielony – 80 g (1/2 sztuki)
  • Fasola czerwona z puszki – 40 g (2 łyżki)
  • Kukurydza konserwowa – 30 g (2 łyżki)
  • Olej lniany – 20 g (2 łyżki)
  • Słonecznik łuskany – 10 g (1 łyżka)
  • Pestki dyni – 10 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Jaja ugotować na miękko. Sałatę opłukać, porwać na kawałki. Awokado, pomidorki, cebulę, ogórka pokroić. Fasolę i kukurydzę odcedzić, dodać do reszty składników. Wszystko wymieszać. Doprawić solą, pieprzem, skropić olejem lnianym i posypać nasionami słonecznika oraz pestkami dyni.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

2.7/5 - (Ocen: 3)

Dodaj komentarz