Pralinki marcepanowe

Oceń
Pralinki marcepanowe

Wskazówki

40 minut  35 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
50 kcal \ B-2 g \ W-5 g \ T-5 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Mąka migdałowa – 200 g (1 porcja)
  • Erytrol – 140 g (1 porcja)
  • Ekstrakt migdałowy – 3 g (1 łyżeczka)
  • Woda – 60 g (1/4 szklanki)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 100 g (1 tabliczka)

Przygotowanie

Erytrol (albo cukier) zblendować w młynku na puder. W misce wymieszać mąkę migdałową, puder z erytrolu, ekstrakt (może być też aromat migdałowy) oraz wodę. Wyrabiać dłonią do momentu powstania jednolitej zbitej masy. Uformować pralinki i schować do lodówki na 30 minut. W kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę. Pralinki obtaczać w czekoladzie i odłożyć do zastygnięcia (można dodatkowo obsypać siekanymi migdałami). Przechowywać w lodówce max 7 dni.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń

4 komentarze do “Pralinki marcepanowe”

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00