Kurczak Hoisin

Oceń
Kurczak Hoisin

Wskazówki

20 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
300 kcal \ B-44 g \ W-8 g \ T-10 g \ BŁ-0,7 g

Składniki

  • Filet z kurczaka – 400 g (2 sztuki)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Sos Hoisin – 20 g (2 łyżki)
  • Passata pomidorowa – 60 g (1/4 szklanki)
  • Woda – 60 g (1/4 szklanki)
  • Olej kokosowy – 15 g (1 łyżeczka)
  • Szczypior – 5 g (1 łyżka)
  • Sól himalajska – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Wymieszać przeciśnięty przez praskę czosnek, sos Hoisin, wodę i passatę. Na patelni rozpuścić olej kokosowy (lub inny tłuszcz) i przesmażyć mięso pokrojone na kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z patelni i odłożyć. Na patelnię wlać sos i zagotować. Dodać mięso i dokładnie wymieszać. Podawać z posiekanym szczypiorkiem i ryżem
(oraz dowolnymi warzywami).

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00