Wskazówki
20 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
300 kcal \ B-44 g \ W-8 g \ T-10 g \ BŁ-0,7 g
Składniki
- Filet z kurczaka – 400 g (2 sztuki)
- Czosnek – 10 g (2 ząbki)
- Sos Hoisin – 20 g (2 łyżki)
- Passata pomidorowa – 60 g (1/4 szklanki)
- Woda – 60 g (1/4 szklanki)
- Olej kokosowy – 15 g (1 łyżeczka)
- Szczypior – 5 g (1 łyżka)
- Sól himalajska – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Wymieszać przeciśnięty przez praskę czosnek, sos Hoisin, wodę i passatę. Na patelni rozpuścić olej kokosowy (lub inny tłuszcz) i przesmażyć mięso pokrojone na kawałki. Doprawić solą i pieprzem. Zdjąć z patelni i odłożyć. Na patelnię wlać sos i zagotować. Dodać mięso i dokładnie wymieszać. Podawać z posiekanym szczypiorkiem i ryżem
(oraz dowolnymi warzywami).