Sałatka z indykiem, pomarańczą, awokado i granatem

5/5 - (Ocen: 1)
Sałatka z indykiem, pomarańczą, awokado i granatem

Wskazówki

30 minut  3 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
329 kcal \ B-23 g \ W-24 g \ T-18 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Indyk, filet z piersi – 300 g (1 kawałek)
  • Masło klarowane – 8 g (1 łyżeczka)
  • Rukola – 60 g (4 garście)
  • Pomarańcza – 240 g (1 sztuka)
  • Granat – 51 g (3 łyżki pestek)
  • Awokado – 70 g (1/2 sztuki)
  • Orzechy włoskie – 20 g (2 łyżki)
  • Miód – 20 g (1 łyżka)
  • Musztarda – 15 g (1 łyżka)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Sok z cytryny – 12 g (2 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Mięso pokroić na mniejsze kawałki, doprawić papryką słodką i ostrą, a następnie przesmażyć. Odstawić do przestudzenia. Rukolę opłukać, pomarańczę wyfiletować i podzielić na mniejsze kawałki. Z granatu wyłustkać ziarenka. Awokado pokroić w kostkę. Orzechy delikatnie podprażyć na patelni. Przygotować dressing: wymieszać miód, musztardę, oliwę, sok z cytryny, sól oraz pieprz. Wszystkie składniki ułożyć na talerzach, skropić dressingiem.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz