Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

Bakłażan faszerowany mięsem mielonym z indyka

Kaszę gotujemy. Bakłażana przekrajamy wzdłuż i z każdej połówki wydrążamy miąższ, który następnie kroimy byle jak, solimy i odstawiamy na bok. Wydrążone części solimy, delikatnie skrapiamy sokiem z cytryny (aby miąższ nie ściemniał) i smarujemy odrobiną oliwy.

Pieczony łosoś na brokułowym puree

Pieczony łosoś na brokułowym puree

Wymieszać świeżo zmielony pieprz, posiekaną bazylię, oliwę z oliwek oraz sok z cytryny i natrzeć umytego łososia. Odstawić na kilka minut na bok. Brokuł umyć, podzielić na różyczki i ugotować w osolonej wodzie. Ziemniaki obrać, pokroić drobno i ugotować.

Sałatka z awokado, kurczakiem, pomidorami i kaszą gryczaną

Sałatka z awokado, kurczakiem, pomidorami i kaszą gryczaną

Filet z piersi kurczaka kroimy drobno, doprawiamy do smaku i smażymy. Awokado obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Pomidory świeże i suszone kroimy drobno i dodajemy do awokado. Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Dodajemy ugotowaną kaszę gryczaną.

Sałatka z kaszy jaglanej z kurczakiem i awokado

Sałatka z kaszy jaglanej z kurczakiem i awokado

Kaszę jaglaną przepłukujemy porządnie zimną wodą, sparzamy wrzątkiem (aby pozbyć się goryczy). Zalewamy ją szklanką wrzątku, dodajemy sól i gotujemy na małym ogniu. Odstawiamy aby przestygła. Filet z piersi kurczaka kroimy drobno, doprawiamy do smaku i smażymy.

Sałatka z piersi z kurczaka, awokado i pomidorów

Sałatka z piersi z kurczaka, awokado i pomidorów

Filet z piersi kurczaka kroimy drobno, doprawiamy do smaku i smażymy. Awokado obieramy ze skóry, kroimy w kostkę i przekładamy do miski. Pomidory świeże i suszone kroimy drobno i dodajemy do awokado. Całość skrapiamy sokiem z cytryny. Wszystkie składniki mieszamy razem, dodajemy oliwę, pieprz, odrobinę soli oraz bazylię.