Krążki Jabłkowe z Ciasta Francuskiego

3.9/5 - (Ocen: 124)
Krążki jabłkowe z ciasta francuskiego

Wskazówki

10+15 minut
13 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 102 kcal \ B-2 g \ T-6 g \ W-11 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g krążków: 194 kcal \ B-3 g \ T-11 g \ W-21 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Ciasto francuskie – 1 opak. (275 g)
  • Jabłko – 2 sztuki (360 g)
  • Cukier – do oprószenia
  • Cynamon – do oprószenia
  • Jajo – 1 sztuka (50 g)

Przygotowanie

  1. Jabłka pokrój na plasterki i wytnij środki (gniazda nasienne).
  2. Ciasto francuskie rozwiń, potnij w paski i owiń plasterki jabłek – przewlekaj przez otwór po gnieździe nasiennym. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Z wierzchu posmaruj rozbitym jajem i posyp cukrem. Piecz ok 20 minut w 190C

Krążki jabłkowe z ciasta francuskiego to pomysł na szybki i przepyszny deser. Sprawdzą się, gdy nagle zjawią się niespodziewani goście 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.9/5 - (Ocen: 124)

Dodaj komentarz