Wskazówki
10+15 minut
13 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 102 kcal \ B-2 g \ T-6 g \ W-11 g \ BŁ-1 g
Wartość odżywcza 100 g krążków: 194 kcal \ B-3 g \ T-11 g \ W-21 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Ciasto francuskie – 1 opak. (275 g)
- Jabłko – 2 sztuki (360 g)
- Cukier – do oprószenia
- Cynamon – do oprószenia
- Jajo – 1 sztuka (50 g)
Przygotowanie
- Jabłka pokrój na plasterki i wytnij środki (gniazda nasienne).
- Ciasto francuskie rozwiń, potnij w paski i owiń plasterki jabłek – przewlekaj przez otwór po gnieździe nasiennym. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
- Z wierzchu posmaruj rozbitym jajem i posyp cukrem. Piecz ok 20 minut w 190C
Krążki jabłkowe z ciasta francuskiego to pomysł na szybki i przepyszny deser. Sprawdzą się, gdy nagle zjawią się niespodziewani goście 🙂