Krążki jabłkowe z ciasta francuskiego

5/5 - (Liczba ocen: 3)
Krążki jabłkowe z ciasta francuskiego

Wskazówki

10+15 minut
13 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki: 113 kcal \ B-2 g \ T-6 g \ W-12 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Ciasto francuskie – 1 opakowanie (275 g)
  • Jabłko – 2 sztuki (360 g)
  • Cukier – do oprószenia
  • Cynamon – do oprószenia
  • Jajo – 1 sztuka (50 g)

Przygotowanie

  1. Jabłka pokrój na plasterki i wytnij środki (gniazda nasienne).
  2. Ciasto francuskie rozwiń, potnij w paski i owiń plasterki jabłek – przewlekaj przez otwór po gnieździe nasiennym. Ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  3. Z wierzchu posmaruj rozbitym jajem i posyp cukrem. Piecz ok 20 minut w 190C

Krążki jabłkowe z ciasta francuskiego to pomysł na szybki i przepyszny deser. Sprawdzą się, gdy nagle zjawią się niespodziewani goście 🙂

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

5/5 - (Liczba ocen: 3)

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00