Koktajl z truskawek, mięty i ananasa
Truskawki umyć, odszypułkować i umieścić w misie blendera. Dodać oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa, jabłko, miód oraz listki mięty. Zmiksować.
Truskawki umyć, odszypułkować i umieścić w misie blendera. Dodać oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa, jabłko, miód oraz listki mięty. Zmiksować.
Truskawki umyć, odszypułkować i umieścić w misie blendera. Dodać oczyszczone i pokrojone na mniejsze kawałki plastry ananasa, miód, mleko kokosowe oraz lód. Zmiksować.
Sałatę wykładamy na talerz. Ser feta kroimy w kostkę. Truskawki i oliwki przekrajamy na pół i razem z serem układamy na sałacie. Wszystko posypujemy drobno pokrojoną miętą, a zaraz przed podaniem polewamy sosem miodowym (mieszamy oliwę sok z cytryny, miód i drobno posiekany czosnek) i doprawiamy pieprzem.
Truskawki myjemy, szypułkujemy i razem z pozostałymi składnikami wkładamy do blendera. Miksujemy na delikatny mus i wkładamy do lodówki. Musi być mocno schłodzony.