Wskazówki
15 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
446 kcal \ B-10 g \ W-30 g \ T-33 g \ BŁ-3 g
Składniki
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
- Oliwa – 20 g (2 łyżki)
- Miód – 25 g (1 łyżka)
- Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
- Truskawki – 70 g (1 garść)
- Oliwki zielone – 25 g (10 sztuk)
- Ser feta – 50 g (1/4 kostki)
- Mix sałat – 40 g (2 garści)
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Sałatę wykładamy na talerz. Ser feta kroimy w kostkę. Truskawki i oliwki przekrajamy na pół i razem z serem układamy na sałacie. Wszystko posypujemy drobno pokrojoną miętą, a zaraz przed podaniem polewamy sosem miodowym (mieszamy oliwę sok z cytryny, miód i drobno posiekany czosnek) i doprawiamy pieprzem.