Sałatka z truskawkami i serem feta

2.7/5 - (Ocen: 6)
Sałatka z truskawkami i serem feta

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
446 kcal \ B-10 g \ W-30 g \ T-33 g \ BŁ-3 g

Składniki

  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
  • Oliwa – 20 g (2 łyżki)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
  • Truskawki – 70 g (1 garść)
  • Oliwki zielone – 25 g (10 sztuk)
  • Ser feta – 50 g (1/4 kostki)
  • Mix sałat – 40 g (2 garści)
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Sałatę wykładamy na talerz. Ser feta kroimy w kostkę. Truskawki i oliwki przekrajamy na pół i razem z serem układamy na sałacie. Wszystko posypujemy drobno pokrojoną miętą, a zaraz przed podaniem polewamy sosem miodowym (mieszamy oliwę sok z cytryny, miód i drobno posiekany czosnek) i doprawiamy pieprzem.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

2.7/5 - (Ocen: 6)

Dodaj komentarz