Sałatka z pomarańczą i selerem naciowym
Sałatę rozkładamy na talerzu, a na niej układamy pokrojone kiwi, pomarańczę, seler naciowy oraz pestki granatu. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z miodu, oliwy i octu jabłkowego.
Sałatę rozkładamy na talerzu, a na niej układamy pokrojone kiwi, pomarańczę, seler naciowy oraz pestki granatu. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z miodu, oliwy i octu jabłkowego.
W garnku podgrzewamy szklankę mleka, dorzucamy płatki owsiane i wiórki kokosowe. W pozostałym mleku rozprowadzamy czubatą łyżkę budyniu i wlewamy do garnka z pozostałymi składnikami energicznie mieszając.
Połowę budyniu wykładamy do miseczki, układamy maliny, następnie resztę budyniu i przystrajamy owocami.
Sałatę lodową rwiemy na mniejsze kawałki, jabłko, fenkuł i seler naciowy kroimy w cienkie plasterki. Dodajemy posiekany szczypiorek i listki mięty, podprażony na patelni słonecznik, posiekane orzechy włoskie. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z oliwy, miodu i octu jabłkowego.
Sałatę rozkładamy na talerzu, a na niej układamy pokrojone kiwi, seler naciowy oraz pestki granatu. Całość polewamy dressingiem.
Brzoskwinię kroimy w ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny i na 2 minuty wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C. Miód łączymy z oliwą z oliwek i miętą. Na talerz wykładamy mix sałat, pokrojony w kostkę ser feta, podpieczone brzoskwinie oraz maliny. Polewamy przygotowanym sosem, doprawiamy pieprzem, a następnie dokładamy maliny.
Sałatę wykładamy na talerz. Ser feta kroimy w kostkę. Truskawki i oliwki przekrajamy na pół i razem z serem układamy na sałacie. Wszystko posypujemy drobno pokrojoną miętą, a zaraz przed podaniem polewamy sosem miodowym (mieszamy oliwę sok z cytryny, miód i drobno posiekany czosnek) i doprawiamy pieprzem.