Print Friendly, PDF & Email

Zupa krem brokułowo-szpinakowa

Wskazówki

20 minut  2 porcje
1 porcja to: 135 kcal \ B-9 g \ W-15 g \ T-8 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Brokuły – 500 g (1 duża sztuka)
  • Szpinak mrożony – 50 g (1 porcja)
  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Brokuł umyć, podzielić na różyczki, ugotować, a następnie odlać wodę. Szpinak rozmrozić, wsadzić do jednego garnka z brokułem i zalać bulionem. Czosnek posiekać drobno, usmażyć na łyżce oliwy i dorzucić do garnka. Do smaku dodać sól, pieprz oraz bazylię. Chwilę pogotować i zmiksować.

Opcjonalnie podawać z grzankami. Można również dodać jogurt naturalny aby trochę zakwasić zupę (podukt ten zawiera laktozę)

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00