
Wskazówki
20 minut 6 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
260 kcal \ B-7 g \ W-24 g \ T-15 g \ BŁ-7 g
Składniki
- Ciecierzyca z puszki – 170g (1 szklanka)
- Mąka ryżowa – 75g (1/2 szklanki)
- Mąka owsiana – 75g (1/2 szklanki)
- Woda – 110 ml (1/2 szklanki)
- Oliwa – 70 ml (1/3 szklanki)
- Jajo – 100g (2 sztuki)
- Cebula w proszku – 3g (1/2 łyżeczki)
- Proszek do pieczenia – 5g (1 łyżeczka)
- Sól – 3g (1/2 łyżeczki)
- Dodatki – rukola, łosoś wędzony,
awokado, pomidorki, czarnuszka
Przygotowanie
Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Piec w lekko natłuszczonej gofrownicy (o jak najwyższej mocy), do uzyskania złotobrązowego koloru. Odkładać na kratkę (do odparowania wody). Podawać z ulubionymi dodatkami.