Wytrawne gofry z ciecierzycy

3.4/5 - (Ocen: 5)
Wytrawne gofry z ciecierzycy

Wskazówki

20 minut  6 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
260 kcal \ B-7 g \ W-24 g \ T-15 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Ciecierzyca z puszki – 170g (1 szklanka)
  • Mąka ryżowa – 75g (1/2 szklanki)
  • Mąka owsiana – 75g (1/2 szklanki)
  • Woda – 110 ml (1/2 szklanki)
  • Oliwa – 70 ml (1/3 szklanki)
  • Jajo – 100g (2 sztuki)
  • Cebula w proszku – 3g (1/2 łyżeczki)
  • Proszek do pieczenia – 5g (1 łyżeczka)
  • Sól – 3g (1/2 łyżeczki)
  • Dodatki – rukola, łosoś wędzony,
    awokado, pomidorki, czarnuszka

Przygotowanie

Wszystkie składniki zmiksować na gładką masę. Piec w lekko natłuszczonej gofrownicy (o jak najwyższej mocy), do uzyskania złotobrązowego koloru. Odkładać na kratkę (do odparowania wody). Podawać z ulubionymi dodatkami.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

3.4/5 - (Ocen: 5)

Dodaj komentarz