Wskazówki
10 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
550 kcal \ B-26 g \ W-12 g \ T-45 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Mix sałat z rukolą – 100g (4 garście)
- Pomidorki koktajlowe – 200g (4 garście)
- Zielony ogórek – 80g (1/2 sztuki)
- Czerwona cebula – 30g (1 kawałek)
- Awokado – 140g (1 sztuka)
- Oliwa – 10g (1 łyżka)
- Halloumi – 220g (1 opakowanie)
- Czarnuszka – 2 szczypty
- Sól i pieprz – do smaku
Przygotowanie
Halloumi zgrillować na patelni. Resztę składników oczyścić, pokroić. Wyłożyć na talerzach, skropić oliwą, doprawić, posypać czarnuszką, a na wierzchu ułożyć halloumi.