tel.: +48 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl

Twarożek kakaowo-bananowy

Bez glutenu
  1. 10 min
  2. 1 porcja
  3. 552,1 kcal \ B - 30,1 g \ W - 61,8 g \ T - 25,6 g \ BŁ - 8,7 g
  1. Ser twarogowy półtłusty - 100 g (1/2 kostki)
  2. Banan - 120 g (1 sztuka)
  3. Kakao niesłodzone - 10 g (2 łyżeczki)
  4. Jogurt naturalny - 50 g (2 łyżki)
  5. Pomarańcza - 120 g (1/2 sztuki)
  6. Orzechy włoskie - 30 g (2 łyżki)

Przygotowanie

Kakao wsypujemy do kubeczka i zalewamy odrobiną wrzątku (tak aby zrobiła się lekko płynna konsystencja). Twaróg, jogurt, banana i kakao umieszczamy w misce i miksujemy. Dodajemy orzechy i cząstki pomarańczy, a następnie przekładamy do miseczki.

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...