tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Rollsy z serkiem truskawkowym

Bez glutenu
  1. 15 min
  2. 1 porcja
  3. 1 porcja to: 466,9 kcal \ B - 30,9 g \ W - 51,4 g \ T - 21,5 g \ BŁ - 4,1 g
  1. Mleko kokosowe - 30 g (3 łyżki)
  2. Kakao niesłodzone - 5 g (1 łyżeczka)
  3. Jajo kurze - 100 g (2 sztuki)
  4. Ekstrakt waniliowy - 1 g (kilka kropel)
  5. Mąka gryczana - 40 g (4 łyżki)
  6. Ser twarogowy półtłusty - 60 g (1 porcja)
  7. Truskawki - 80 g (1 porcja)
  8. Erytrytol - 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Jaja zmiksować z mlekiem kokosowym (używam Real Thai), kakao, łyżeczką erytrytolu i ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym), mąką gryczaną (albo jaglaną). Patelnię rozgrzać, delikatnie natłuścić. Smażyć pod przykryciem z obu stron. Placek wystudzić, posmarować *serkiem. Podawać np. z cząstkami truskawek (świeże można też dodać do środka).
*Serek: twaróg zmiksować z łyżeczką erytrolu i truskawkami (można mocniej dosłodzić).

Print Friendly and PDF

Komentarze (0)

Trwa wczytywanie komentarzy...