Rollsy z serkiem truskawkowym

5/5 - (Ocen: 1)
Rollsy z serkiem truskawkowym

Wskazówki

15 minut  1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
467 kcal \ B-31 g \ W-51 g \ T-22 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Mleko kokosowe – 30 g (3 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 5 g (1 łyżeczka)
  • Jajo kurze – 100 g (2 sztuki)
  • Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
  • Mąka gryczana – 40 g (4 łyżki)
  • Ser twarogowy półtłusty – 60 g (1 porcja)
  • Truskawki – 80 g (1 porcja)
  • Erytrytol – 10 g (2 łyżeczki)

Przygotowanie

Jaja zmiksować z mlekiem kokosowym (używam Real Thai), kakao, łyżeczką erytrytolu i ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym), mąką gryczaną (albo jaglaną). Patelnię rozgrzać, delikatnie natłuścić. Smażyć pod przykryciem z obu stron. Placek wystudzić, posmarować *serkiem. Podawać np. z cząstkami truskawek (świeże można też dodać do środka).
*Serek: twaróg zmiksować z łyżeczką erytrolu i truskawkami (można mocniej dosłodzić).

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

Dodaj komentarz