tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Pralinki truskawkowo-kokosowe

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 15 min + 60 min
  2. 20 porcji
  3. 1 porcja to: 61,9 kcal \ B - 1 g \ W - 3,5 g \ T - 4,8 g \ BŁ - 1,2 g
  1. Truskawki - 320 g (2 szklanki)
  2. Truskawki liofilizowane - 20 g (1 porcja)
  3. Mąka kokosowa - 90 g (1 porcja)
  4. Miód - 25 g (1 łyżka)
  5. Olej kokosowy - 15 g (1 łyżeczka)
  6. Czekolada gorzka (70% kakao) - 80 g (1 porcja)

Przygotowanie

Owoce zblendować (jeśli są zamrożone to rozmrozić). Dodać liofilizowane truskawki i zblendować raz jeszcze (można je wcześniej zmielić na pył). Dodać miód, mąkę kokosową, wymieszać dokładnie. Uformować kulki i schować do zamrażalnika. Czekoladę oraz olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej. Pralinki obtoczyć w czekoladzie, posypać dodatkowo liofilizowanymi owocami.

Mąkę kokosową można zrobić samodzielnie w domu, wystarczy po przygotowaniu domowego mleka kokosowego wysuszyć i lekko podpiec wiórki, a następnie zblendować na pył.

Print Friendly and PDF

Komentarze (13)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl