Pralinki truskawkowo-kokosowe

5/5 - (Ocen: 1)
Pralinki truskawkowo-kokosowe

Wskazówki

15 minut (+1h)  20 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
62 kcal \ B-1 g \ W-4 g \ T-5 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Truskawki – 320 g (2 szklanki)
  • Truskawki liofilizowane – 20 g (1 porcja)
  • Mąka kokosowa – 90 g (1 porcja)
  • Miód – 25 g (1 łyżka)
  • Olej kokosowy – 15 g (1 łyżeczka)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 80 g (1 porcja)

Przygotowanie

Owoce zblendować (jeśli są zamrożone to rozmrozić). Dodać liofilizowane truskawki i zblendować raz jeszcze (można je wcześniej zmielić na pył). Dodać miód (w wersji wegańskiej syrop klonowy), mąkę kokosową, wymieszać dokładnie. Uformować kulki i schować do zamrażalnika. Czekoladę oraz olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej. Pralinki obtoczyć w czekoladzie, posypać dodatkowo liofilizowanymi owocami.

Mąkę kokosową można zrobić samodzielnie w domu, wystarczy po przygotowaniu domowego mleka kokosowego wysuszyć i lekko podpiec wiórki, a następnie zblendować na pył.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

5/5 - (Ocen: 1)

14 komentarzy do “Pralinki truskawkowo-kokosowe”

Dodaj komentarz