tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Kokosowe ptasie mleczko

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 10 min +2h
  2. 25 porcji
  3. 1 porcja to: 44,3 kcal \ B - 0,5 g \ W - 2 g \ T - 4,5 g \ BŁ - 0,1 g
  1. Olej kokosowy - 10 g (1 łyżeczka)
  2. Czekolada gorzka (70% kakao) - 15 g (3 kostki)
  3. Erytrytol - 20 g (2 łyżki)
  4. Ekstrakt waniliowy - 3 g (kilka kropel)
  5. Mleko kokosowe - 400 g (1 porcja)
  6. Agar - 6 g (1 porcja)

Przygotowanie

Mleko przelać do garnuszka, dodać domowy ekstrakt, agar, erytrol. Dokładnie wymieszać i zagotować. Gotować jeszcze 2 minuty. Przelać do prostokątnej formy i wstawić do lodówki na 2 godziny. Czekoladę i olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej, polać wierzch stężałej masy kokosowej. Pokroić na kawałki (mi wyszło 25 szt.) Przechowywać w lodówce.

Print Friendly and PDF

Komentarze (2)

Trwa wczytywanie komentarzy...

Facebook

Kontakt


tel.:791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl