Kokosowe ptasie mleczko

Oceń
Kokosowe ptasie mleczko

Wskazówki

10 minut (+2h)  25 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
44 kcal \ B-1 g \ W-2 g \ T-5 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 15 g (3 kostki)
  • Erytrytol – 20 g (2 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 400 g (1 porcja)
  • Ekstrakt waniliowy – kilka kropel
  • Agar – 6 g

Przygotowanie

Mleko przelać do garnuszka, dodać domowy ekstrakt, agar, erytrol. Dokładnie wymieszać i zagotować. Gotować jeszcze 2 minuty. Przelać do prostokątnej formy i wstawić do lodówki na 2 godziny. Czekoladę i olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej, polać wierzch stężałej masy kokosowej. Pokroić na kawałki (mi wyszło 25 szt.) Przechowywać w lodówce.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Kokosowe ptasie mleczko”

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00