Kokosowe ptasie mleczko

Oceń
Kokosowe ptasie mleczko

Wskazówki

10 minut (+2h)  25 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
44 kcal \ B-1 g \ W-2 g \ T-5 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Olej kokosowy – 10 g (1 łyżeczka)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 15 g (3 kostki)
  • Erytrytol – 20 g (2 łyżki)
  • Mleko kokosowe – 400 g (1 porcja)
  • Ekstrakt waniliowy – kilka kropel
  • Agar – 6 g

Przygotowanie

Mleko przelać do garnuszka, dodać domowy ekstrakt, agar, erytrol. Dokładnie wymieszać i zagotować. Gotować jeszcze 2 minuty. Przelać do prostokątnej formy i wstawić do lodówki na 2 godziny. Czekoladę i olej kokosowy rozpuścić w kąpieli wodnej, polać wierzch stężałej masy kokosowej. Pokroić na kawałki (mi wyszło 25 szt.) Przechowywać w lodówce.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Kokosowe ptasie mleczko”

Dodaj komentarz