
Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
492 kcal \ B-25 g \ W-81 g \ T-7 g \ BŁ-13 g
Składniki
- Makaron pełnoziarnisty – 200 g (2 porcje)
- Bób – 250 g (1 porcja)
- Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
- Czosnek – 10 g (2 ząbki)
- Papryczka chili – 5 g (1/4 sztuki)
- Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)
Przygotowanie
Makaron ugotować al dente. Bób opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Obrać. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć posiekany czosnek, dodać pokrojoną papryczkę chili i bób. Doprawić solą i pieprzem. Po 2-3 minutach dorzucić ugotowany makaron i posiekaną natkę pietruszki. Podawać.