Makaron z bobem, chili i natką pietruszki

Oceń
Makaron z bobem, chili i natką pietruszki

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
492 kcal \ B-25 g \ W-81 g \ T-7 g \ BŁ-13 g

Składniki

  • Makaron pełnoziarnisty – 200 g (2 porcje)
  • Bób – 250 g (1 porcja)
  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Czosnek – 10 g (2 ząbki)
  • Papryczka chili – 5 g (1/4 sztuki)
  • Natka pietruszki – 12 g (1 łyżka)

Przygotowanie

Makaron ugotować al dente. Bób opłukać i ugotować w osolonej wodzie. Obrać. Na patelni rozgrzać oliwę, podsmażyć posiekany czosnek, dodać pokrojoną papryczkę chili i bób. Doprawić solą i pieprzem. Po 2-3 minutach dorzucić ugotowany makaron i posiekaną natkę pietruszki. Podawać.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz