Krówki czekoladowe

Wskazówki

15 minut + 2 godziny  40 sztuk
1 sztuka: 47 kcal \ B-0 g \ W-2 g \ T-4 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Banan – 60 g (1/2 sztuki)
  • Czekolada gorzka (70% kakao) – 5 g (1 kostka)
  • Kakao niesłodzone – 15 g (1 czubata łyżka)
  • Olej kokosowy – 100 g (1 porcja)
  • Miód – 50 g (2 łyżki)
  • Masło orzechowe – 100 g (1 porcja)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Przepis powstał właściwie przez przypadek. Robiłam krówki o smaku słonego karmelu (z TEGO przepisu) i postanowiłam trochę pokombinować. To co powstało jest przepyszne! Kaloryczne, ale w smaku bajka 🙂

Banana zmiksować. W kąpieli wodnej rozpuścić olej kokosowy, dodać masło orzechowe (może być też migdałowe albo inne ulubione), miód, kakao i szczyptę soli. Gdy wszystko się rozpuści dodać kostkę czekolady (można pominąć). Całość zmiksować z bananem (musi powstać w miarę gładka, gęsta masa). Przelać do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i wstawić do zamrażarki na 60-120 min. Krówki pokroić na kawałki (wyszło mi 40 sztuk) i podawać. Przechowywać w lodówce.

Na hasło ➡️ odzywiajsiezdrowo7 masz 7% rabatu w sklepie targroch.pl. Znajdziesz tam różnego rodzaju: mąki (m.in. orkiszową i gryczaną), słodzidła (m.in. syrop klonowy, daktylowy, z agawy, cukier kokosowy), kasze, ryż, bakalie, oleje itp.

https://www.odzywiajsiezdrowo.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-sniadania/

E-book: Zdrowe i pyszne śniadania

39,99 zł

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania! Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :) Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

Przejdź do sklepu →

Subscribe
Powiadom o
guest
8 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Dorka Eslitera

A ten olej kokosowy ( aż 10 dkg) jest aby na pewno zdrowy? Bo różne opinie się o nim czyta. Czy on jest tu konieczny i niezastąpiony?

Danka

Super w smaku! Dałam jeszcze orzechy

Anna

Jakie masło najlepiej użyć?

Ewa

Robiłam, są pyszne

Item added to cart.
0 items - 0,00