tel.: 791-815-460
dietetyk@odzywiajsiezdrowo.pl
sklep@odzywiajsiezdrowo.pl

Krówki o smaku słonego karmelu

Bez laktozy
Bez glutenu
  1. 60 min
  2. 25 porcji
  3. 1 porcja to: 64,8 kcal \ B - 0,6 g \ W - 1,5 g \ T - 6,2 g \ BŁ - 0,4 g
  1. Sól himalajska - 2 g (1 szczypta)
  2. Syrop klonowy - 20 g (2 łyżki)
  3. Banan - 60 g (1/2 sztuki)
  4. Olej kokosowy - 75 g (3 łyżki)
  5. Masło orzechowe - 120 g (6 łyżek)

Przygotowanie

Banana zmiksować. W garnuszku rozpuścić olej kokosowy, dodać masło orzechowe (może być też migdałowe albo inne ulubione), syrop klonowy (lub miód) i szczyptę soli. Zmiksować z bananem (musi powstać w miarę gładka masa). Przelać do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i wstawić do zamrażarki na 50-60 min. Krówki pokroić na kawałki (u mnie wyszło ok 25 malutkich sztuk) i podawać. Przechowywać w lodówce. Smacznego!

Na podstawie przepisu cleverhousewife.com

Komentarze (12)

Trwa wczytywanie komentarzy...