Wskazówki
60 minut 25 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
65 kcal \ B-1 g \ W-2 g \ T-6 g \ BŁ-0 g
Składniki
- Syrop klonowy – 20 g (2 łyżki)
- Banan – 60 g (1/2 sztuki)
- Olej kokosowy – 75 g (3 łyżki)
- Masło orzechowe – 120 g (6 łyżek)
- Sól – 1 szczypta
Przygotowanie
Banana zmiksować. W garnuszku rozpuścić olej kokosowy, dodać masło orzechowe (może być też migdałowe albo inne ulubione), syrop klonowy (lub miód) i szczyptę soli. Zmiksować z bananem (musi powstać w miarę gładka masa). Przelać do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i wstawić do zamrażarki na 50-60 min. Krówki pokroić na kawałki (u mnie wyszło ok 25 malutkich sztuk) i podawać. Przechowywać w lodówce.
Muszę je zrobić 🙂 Na andrzejkowy wieczór w sam raz
O tak 🙂
Mam wszystkie składniki, więc dzisiaj zrobię
Super 😉
a to maslo orzechowe to jakie??
W domu miałam z orzeszków arachidowych 🙂 Można użyć także migdałowe 🙂
Kasiu, jak długo można je przechowywać?
hmmmm… u nas zniknęły od razu 😛 Myślę, że max 3 dni (ze względu na banana)
Robiłam! Są pyszne!
Cieszę się 🙂
Można pominąć banana? A syrop klonowy zastąpić miodem?
Syrop można zastąpić miodem, ale banana bym nie pomijała.
czy wychodzą kruche czy ciągnące? ja uwielbiam kruche 🙂 może jakiś patent na to żeby takie właśnie wyszły? 😉
Kruche 🙂
W niedziele je zrobię ale obawiam się , że mogę stracić dla nich głowę
😉
Można zastąpić czymś niskokalorycznym olej kokosowy?
Nie, nie da się go zastąpić 🙁