Krówki o smaku słonego karmelu

4.5/5 - (2 votes)
Krówki o smaku słonego karmelu

Wskazówki

60 minut  25 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
65 kcal \ B-1 g \ W-2 g \ T-6 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Syrop klonowy – 20 g (2 łyżki)
  • Banan – 60 g (1/2 sztuki)
  • Olej kokosowy – 75 g (3 łyżki)
  • Masło orzechowe – 120 g (6 łyżek)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Banana zmiksować. W garnuszku rozpuścić olej kokosowy, dodać masło orzechowe (może być też migdałowe albo inne ulubione), syrop klonowy (lub miód) i szczyptę soli. Zmiksować z bananem (musi powstać w miarę gładka masa). Przelać do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i wstawić do zamrażarki na 50-60 min. Krówki pokroić na kawałki (u mnie wyszło ok 25 malutkich sztuk) i podawać. Przechowywać w lodówce.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 145tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

4.5/5 - (2 votes)
Subscribe
Powiadom o
guest
16 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Marietta
Marietta
3 lat temu

W niedziele je zrobię ale obawiam się , że mogę stracić dla nich głowę

Agata
Agata
3 lat temu

czy wychodzą kruche czy ciągnące? ja uwielbiam kruche 🙂 może jakiś patent na to żeby takie właśnie wyszły? 😉

Ela
Ela
4 lat temu

Można pominąć banana? A syrop klonowy zastąpić miodem?

Ewelina
Ewelina
4 lat temu

Robiłam! Są pyszne!

Ola
Ola
4 lat temu

Kasiu, jak długo można je przechowywać?

beata
beata
4 lat temu

a to maslo orzechowe to jakie??

Daria
Daria
4 lat temu

Mam wszystkie składniki, więc dzisiaj zrobię

Jola
Jola
4 lat temu

Muszę je zrobić 🙂 Na andrzejkowy wieczór w sam raz

Item added to cart.
0 items - 0,00