Print Friendly, PDF & Email

Krówki o smaku słonego karmelu

Wskazówki

1 godzina  25 sztuk
1 sztuka to: 65 kcal \ B-1 g \ W-2 g \ T-6 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Syrop klonowy – 20 g (2 łyżki)
  • Banan – 60 g (1/2 sztuki)
  • Olej kokosowy – 75 g (3 łyżki)
  • Masło orzechowe – 120 g (6 łyżek)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Banana zmiksować. W garnuszku rozpuścić olej kokosowy, dodać masło orzechowe (może być też migdałowe albo inne ulubione), syrop klonowy (lub miód) i szczyptę soli. Zmiksować z bananem (musi powstać w miarę gładka masa). Przelać do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i wstawić do zamrażarki na 50-60 min. Krówki pokroić na kawałki (u mnie wyszło ok 25 malutkich sztuk) i podawać. Przechowywać w lodówce.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

16
Dodaj komentarz

avatar
8 Comment threads
8 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
9 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaJolaDariabeataOla Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Jola
Gość
Jola

Muszę je zrobić 🙂 Na andrzejkowy wieczór w sam raz

Daria
Gość
Daria

Mam wszystkie składniki, więc dzisiaj zrobię

beata
Gość
beata

a to maslo orzechowe to jakie??

Ola
Gość
Ola

Kasiu, jak długo można je przechowywać?

Ewelina
Gość
Ewelina

Robiłam! Są pyszne!

Ela
Gość
Ela

Można pominąć banana? A syrop klonowy zastąpić miodem?

Agata
Gość
Agata

czy wychodzą kruche czy ciągnące? ja uwielbiam kruche 🙂 może jakiś patent na to żeby takie właśnie wyszły? 😉

Marietta
Gość
Marietta

W niedziele je zrobię ale obawiam się , że mogę stracić dla nich głowę

Item added to cart.
0 items - 0,00