Krówki o smaku słonego karmelu

4.7/5 - (Ocen: 3)
Krówki o smaku słonego karmelu

Wskazówki

60 minut  25 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
65 kcal \ B-1 g \ W-2 g \ T-6 g \ BŁ-0 g

Składniki

  • Syrop klonowy – 20 g (2 łyżki)
  • Banan – 60 g (1/2 sztuki)
  • Olej kokosowy – 75 g (3 łyżki)
  • Masło orzechowe – 120 g (6 łyżek)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Banana zmiksować. W garnuszku rozpuścić olej kokosowy, dodać masło orzechowe (może być też migdałowe albo inne ulubione), syrop klonowy (lub miód) i szczyptę soli. Zmiksować z bananem (musi powstać w miarę gładka masa). Przelać do pojemnika wyłożonego papierem do pieczenia i wstawić do zamrażarki na 50-60 min. Krówki pokroić na kawałki (u mnie wyszło ok 25 malutkich sztuk) i podawać. Przechowywać w lodówce.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

4.7/5 - (Ocen: 3)

18 komentarzy do “Krówki o smaku słonego karmelu”

Dodaj komentarz