Print Friendly, PDF & Email

Domowa czekolada

Wskazówki

1 godzina
całość to: 1172 kcal \ B-12 g \ W-35 g \ T-115 g \ BŁ-12 g

Składniki

  • Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)
  • Migdały – 15 g (1 łyżka)
  • Truskawki liofilizowane – 10 g (1 garść)
  • Pistacje – 20 g (1 garść)
  • Kakao niesłodzone – 20 g (2 łyżki)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Olej kokosowy – 90 g (3 łyżki)

Przygotowanie

W kąpieli wodnej rozpuścić olej kokosowy, dodać kakao i miód (można zastąpić syropem daktylowym, klonowym lub z agawy) – bardzo dokładnie wymieszać. Przygotować małą blaszkę do pieczenia, bądź pojemnik z płaskim dnem wyłożony pergaminem (ważne by zmieścił się do zamrażarki). Masę rozprowadzić równomiernie (w miarę cienko, tak by po zamrożeniu można było ją łamać i bez problemu zjadać 🙂 ). Wierzch obsypać ulubionymi dodatkami. Przełożyć do zamrażarki na 30-40 minut. Przed spożyciem połamać w kawałki.

WAŻNE: czekoladę należy przechowywać w lodówce, ponieważ szybko się rozpuszcza 🙂

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-Piekarskammm Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
mmm
Gość
mmm

Olej rafinowany czy nie ?

Item added to cart.
0 items - 0,00