Domowa czekolada

Oceń
Domowa czekolada

Wskazówki

60 minut
Wartość odżywcza całości:
1172 kcal \ B-12 g \ W-35 g \ T-115 g \ BŁ-12 g

Składniki

  • Wiórki kokosowe – 6 g (1 łyżka)
  • Migdały – 15 g (1 łyżka)
  • Truskawki liofilizowane – 10 g (1 garść)
  • Pistacje – 20 g (1 garść)
  • Kakao niesłodzone – 20 g (2 łyżki)
  • Miód – 12 g (1 łyżeczka)
  • Olej kokosowy – 90 g (3 łyżki)

Przygotowanie

W kąpieli wodnej rozpuścić olej kokosowy, dodać kakao i miód (można zastąpić syropem daktylowym, klonowym lub z agawy) – bardzo dokładnie wymieszać. Przygotować małą blaszkę do pieczenia, bądź pojemnik z płaskim dnem wyłożony pergaminem (ważne by zmieścił się do zamrażarki). Masę rozprowadzić równomiernie (w miarę cienko, tak by po zamrożeniu można było ją łamać i bez problemu zjadać 🙂 ). Wierzch obsypać ulubionymi dodatkami. Przełożyć do zamrażarki na 30-40 minut. Przed spożyciem połamać w kawałki.

WAŻNE: czekoladę należy przechowywać w lodówce, ponieważ szybko się rozpuszcza 🙂

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Domowa czekolada”

Dodaj komentarz