Czekoladowe pralinki z truskawkami

Oceń
Czekoladowe pralinki z truskawkami

Wskazówki

30 minut  15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
90 kcal \ B-1 g \ W-4 g \ T-8 g \ BŁ-1 g

Składniki

  • Truskawki liofilizowane – 10g (1 garść)
  • Miód – 50 g (2 łyżki)
  • Kakao niesłodzone – 30 g (3 łyżki)
  • Olej kokosowy – 120 g (6 łyżek)
  • Sól – 1 szczypta

Przygotowanie

Z przepisu powinno wyjść około 15 pralinek. Olej kokosowy rozpuścić w misce zanurzonej w gorącej wodzie. Dodać kakao, miód, sól i dokładnie wymieszać – tak by pozbyć się grudek. Masę przelać do 1/2 wysokości silikonowych foremek, na środkach umieścić liofilizowane truskawki, zalać płynną masą i schować do zamrażalnika na 10-15 minut. Przechowywać w lodówce.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz