Wskazówki
30 minut 15 sztuk
Wartość odżywcza 1 sztuki:
90 kcal \ B-1 g \ W-4 g \ T-8 g \ BŁ-1 g
Składniki
- Truskawki liofilizowane – 10g (1 garść)
- Miód – 50 g (2 łyżki)
- Kakao niesłodzone – 30 g (3 łyżki)
- Olej kokosowy – 120 g (6 łyżek)
- Sól – 1 szczypta
Przygotowanie
Z przepisu powinno wyjść około 15 pralinek. Olej kokosowy rozpuścić w misce zanurzonej w gorącej wodzie. Dodać kakao, miód, sól i dokładnie wymieszać – tak by pozbyć się grudek. Masę przelać do 1/2 wysokości silikonowych foremek, na środkach umieścić liofilizowane truskawki, zalać płynną masą i schować do zamrażalnika na 10-15 minut. Przechowywać w lodówce.