
Wskazówki
10 minut 4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
200 kcal \ B-4 g \ W-31 g \ T-9 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Pomarańcza – 240 g (1 sztuka)
- Mandarynka – 130 g (2 sztuki)
- Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
- Grejpfrut czerwony – 300 g (1 sztuka)
- Miód – 12 g (1 łyżeczka)
- Oliwa – 20 g (2 łyżki)
- Nerkowce – 35 g (1 garść)
- Roszponka – 50 g (2 garści)
- Żurawina suszona – 24 g (2 łyżki)
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Roszponkę wypłukać, osuszyć i wyłożyć na talerze. Cytrusy oczyścić, obrać i usunąć błonki (wyfiletować). Ułożyć na roszponce. Obsypać nerkowcami i żurawiną. Z miodu, soku z cytryny, oliwy i pieprzu przygotować dressing. Polać sałatkę.