Kurczak z ratatouille (w wersji okrojonej)

Kurczak z ratatouille (w wersji okrojonej)

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku i smażymy na rozgrzanej patelni.
Cebulę, czosnek i oczyszczoną marchewkę kroimy, a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez około 3 minuty. Dodajemy pokrojoną cukinię, smażymy do miękkości i dodajemy pokrojone pomidory (bez gniazd nasiennych).

Zupa krem z cukinii

Zupa krem z cukinii

Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Ziemniaki i cukinie obieramy i kroimy w kostkę, a następnie gotujemy przez około 15 minut w wywarze warzywnym. Dodajemy szpinak, liście bazylii, podsmażoną cebulkę oraz czosnek i gotujemy jeszcze chwilę. Solimy, doprawiamy pieprzem i wszystko blendujemy. Podajemy z kleksem z jogurtu naturalnego.