Kurczak z ratatouille (w wersji okrojonej)

Oceń
Kurczak z ratatouille (w wersji okrojonej)

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
266 kcal \ B-48 g \ W-16 g \ T-2 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Cukinia – 200 g (1/2 średniej sztuki)
  • Pomidor – 340 g (2 średnie sztuki)
  • Marchew – 45 g (1 sztuka)
  • Cebula – 50 g (1/2 sztuki)
  • Filet z kurczaka – 400 g (2 porcje)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Oregano – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków
  • Tymianek suszony – 1 szczypta

Przygotowanie

Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku i smażymy na rozgrzanej patelni.
Cebulę, czosnek i oczyszczoną marchewkę kroimy, a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez około 3 minuty. Dodajemy pokrojoną cukinię, smażymy do miękkości i dodajemy pokrojone pomidory (bez gniazd nasiennych). Doprawiamy oregano, tymiankiem, bazylią, solą i pieprzem. Wykładamy na talerz, a na wierzchu układamy kurczaka.

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz