Wskazówki
30 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
266 kcal \ B-48 g \ W-16 g \ T-2 g \ BŁ-5 g
Składniki
- Czosnek – 5 g (1 ząbek)
- Cukinia – 200 g (1/2 średniej sztuki)
- Pomidor – 340 g (2 średnie sztuki)
- Marchew – 45 g (1 sztuka)
- Cebula – 50 g (1/2 sztuki)
- Filet z kurczaka – 400 g (2 porcje)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Oregano – 1 szczypta
- Bazylia świeża – kilka listków
- Tymianek suszony – 1 szczypta
Przygotowanie
Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, doprawiamy do smaku i smażymy na rozgrzanej patelni.
Cebulę, czosnek i oczyszczoną marchewkę kroimy, a następnie wrzucamy na rozgrzaną patelnię i smażymy przez około 3 minuty. Dodajemy pokrojoną cukinię, smażymy do miękkości i dodajemy pokrojone pomidory (bez gniazd nasiennych). Doprawiamy oregano, tymiankiem, bazylią, solą i pieprzem. Wykładamy na talerz, a na wierzchu układamy kurczaka.