Zupa krem z cukinii

Oceń
Zupa krem z cukinii

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
119 kcal \ B-6 g \ W-22 g \ T-3 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Jogurt naturalny – 25 g (1 łyżka)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Cukinia – 600 g (1 duża sztuka)
  • Szpinak – 25 g (1 garść)
  • Ziemniaki – 75 g (1 średnia sztuka)
  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Bazylia świeża – kilka listków
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Ziemniaki i cukinie obieramy i kroimy w kostkę, a następnie gotujemy przez około 15 minut w wywarze warzywnym. Dodajemy szpinak, liście bazylii, podsmażoną cebulkę oraz czosnek i gotujemy jeszcze chwilę. Solimy, doprawiamy pieprzem i wszystko blendujemy. Podajemy z kleksem z jogurtu naturalnego.

Znajdziesz w nim aż 40 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz