Zupa krem z cukinii

Zupa krem z cukinii

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
119 kcal \ B-6 g \ W-22 g \ T-3 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Jogurt naturalny – 25 g (1 łyżka)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Cukinia – 600 g (1 duża sztuka)
  • Szpinak – 25 g (1 garść)
  • Ziemniaki – 75 g (1 średnia sztuka)
  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Bazylia świeża – kilka listków
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Ziemniaki i cukinie obieramy i kroimy w kostkę, a następnie gotujemy przez około 15 minut w wywarze warzywnym. Dodajemy szpinak, liście bazylii, podsmażoną cebulkę oraz czosnek i gotujemy jeszcze chwilę. Solimy, doprawiamy pieprzem i wszystko blendujemy. Podajemy z kleksem z jogurtu naturalnego.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00