Zupa krem z cukinii

Oceń
Zupa krem z cukinii

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
119 kcal \ B-6 g \ W-22 g \ T-3 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Jogurt naturalny – 25 g (1 łyżka)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Cukinia – 600 g (1 duża sztuka)
  • Szpinak – 25 g (1 garść)
  • Ziemniaki – 75 g (1 średnia sztuka)
  • Bulion domowy – 480 g (2 szklanki)
  • Bazylia świeża – kilka listków
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej patelni. Ziemniaki i cukinie obieramy i kroimy w kostkę, a następnie gotujemy przez około 15 minut w wywarze warzywnym. Dodajemy szpinak, liście bazylii, podsmażoną cebulkę oraz czosnek i gotujemy jeszcze chwilę. Solimy, doprawiamy pieprzem i wszystko blendujemy. Podajemy z kleksem z jogurtu naturalnego.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 145tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń
Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00