Zupa krem z cukinii i szpinaku

Zupa krem z cukinii i szpinaku

Wskazówki

30 minut  4 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
147 kcal \ B-7 g \ W-29 g \ T-3 g \ BŁ-5 g

Składniki

  • Cebula – 160 g (2 sztuki)
  • Czosnek – 15 g (3 ząbki)
  • Ziemniaki – 300 g (4 średnie sztuki)
  • Cukinia – 1300 g (1 duża sztuka)
  • Szpinak – 75 g (3 garści)
  • Bulion domowy – 960 g (4 szklanki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Gałka muszkatołowa – 1/4 łyżeczki

Przygotowanie

Cebulę i czosnek drobno kroimy i podsmażamy na rozgrzanej oliwie (najlepiej w garnku z grubym dnem). Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dorzucamy do cebuli z czosnkiem. Smażymy chwilę. Dodaejmy cukinię pokrojoną na kawałki oraz szpinak, przesmażamy i zalewamy bulionem. Gotujemy przez około 15-20 minut. Solimy, doprawiamy pieprzem, gałką muszkatołową i wszystko blendujemy. Podajemy z kleksem z mleka kokosowego lub śmietaną oraz pestkami dyni, grzankami albo chipsami.

Nie masz pomysłu na zdrowe śniadania?

Ten eBook to zbiór 40 szybkich, pysznych i zdrowych pomysłów na śniadania!

Większość przygotowuje się do 15-20 minut, więc są idealne dla Osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Produkty w przepisach są ogólnodostępne i kupisz je większości sklepów :)

Chcesz zobaczyć 3 bezpłatne przepisy z tego eBooka? Zapisz się na listę zainteresowanych!

E-book Zdrowe i pyszne śniadania

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

Subscribe
Powiadom o
guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments
Item added to cart.
0 items - 0,00