Zielone pesto z bazylii i orzechów włoskich

Oceń
Zielone pesto z bazylii i orzechów włoskich

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
147 kcal \ B-3 g \ W-4 g \ T-14 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, dodając oliwę z oliwek do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 150tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Item added to cart.
0 items - 0,00