Zielone pesto z bazylii i orzechów włoskich

Wskazówki

15 minut  2 porcje
1 porcja to: 147 kcal \ B-3 g \ W-4 g \ T-14 g \ BŁ-2 g

Składniki

  • Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
  • Czosnek – 5 g (1 ząbek)
  • Orzechy włoskie – 30 g (2 łyżki)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta
  • Bazylia świeża – kilka listków

Przygotowanie

Wszystkie składniki zblendować na gładką masę, dodając oliwę z oliwek do uzyskania pożądanej konsystencji. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

Na hasło ➡️ odzywiajsiezdrowo10 masz 10% rabatu w sklepie targroch.pl. Znajdziesz tam różnego rodzaju: mąki (m.in. orkiszową i gryczaną), słodzidła (m.in. syrop klonowy, daktylowy, z agawy, cukier kokosowy), kasze, ryż, bakalie, oleje itp.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiady

E-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00