Wątróbka drobiowa z jabłkami

Wskazówki

30 minut  1 porcja
1 porcja to: 540 kcal \ B-40 g \ W-34 g \ T-28 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
  • Jabłko – 180 g (1 duża sztuka)
  • Cebula – 105 g (1 sztuka)
  • Wątróbka drobiowa – 200 g (1 porcja)
  • Majeranek suszony – 1 łyżeczka
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy masło i dorzucamy wątróbkę. Smażymy przez chwilę (do zarumienienia). Cebulkę kroimy w pół talarki i dodajemy do wątróbki. Jabłka kroimy w kostkę i dorzucamy do wątróbki. Dodajemy majeranek oraz pieprz i dusimy przez chwilę (do miękkości). Solimy na samym końcu.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiady

E-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00