Wskazówki
30 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
540 kcal \ B-40 g \ W-34 g \ T-28 g \ BŁ-7 g
Składniki
- Masło klarowane – 15 g (1 łyżka)
- Jabłko – 180 g (1 duża sztuka)
- Cebula – 105 g (1 sztuka)
- Wątróbka drobiowa – 200 g (1 porcja)
- Majeranek suszony – 1 łyżeczka
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Wątróbkę dokładnie myjemy, oczyszczamy i kroimy na mniejsze części. Na patelni rozgrzewamy masło i dorzucamy wątróbkę. Smażymy przez chwilę (do zarumienienia). Cebulkę kroimy w pół talarki i dodajemy do wątróbki. Jabłka kroimy w kostkę i dorzucamy do wątróbki. Dodajemy majeranek oraz pieprz i dusimy przez chwilę (do miękkości). Solimy na samym końcu.