Print Friendly, PDF & Email

Spring rollsy z krewetkami

Wskazówki

30 minut  2 porcje
1 porcja to: 272 kcal \ B-19 g \ W-48 g \ T-3 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Makaron ryżowy – 30 g (1 porcja)
  • Krewetki – 120 g (10 sztuk)
  • Papryka czerwona – 60 g (1/2 sztuki)
  • Papryka zielona – 70 g (1/2 sztuki)
  • Papryka żółta – 70 g (1/2 sztuki)
  • Ogórek zielony – 80 g (1/2 sztuki)
  • Czerwona kapusta – 40 g (1 liść)
  • Marchew – 60 g (1 sztuka)
  • Papier ryżowy – 72 g (10 arkuszy)
  • Sezam – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Krewetki obsmażyć lub ugotować i poprzekrajać na pół. Warzywa pokroić w paski. Arkusze papieru ryżowego zwilżyć mokrą dłonią, poczekać chwilę, aż nasiąkną. Na środku układać nieduże porcje składników (krewetki, warzywa, niewielkie porcje makaronu). Aby zacząć zawijać Spring Rollsa ustawić nadzienie tak, aby warzywa, które tworzą jego bryłę, były ułożone poziomo. Zawijać prawą i lewą krawędź papieru ryżowego do środka. Zaczynając od dołu, zawijać jak naleśniki. Posypać sezamem. Podawać z dowolnym sosem.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

Dodaj komentarz

avatar
  Subscribe  
Powiadom o
Item added to cart.
0 items - 0,00