Spring rollsy z krewetkami

Oceń
Spring rollsy z krewetkami

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
272 kcal \ B-19 g \ W-48 g \ T-3 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Makaron ryżowy – 30 g (1 porcja)
  • Krewetki – 120 g (10 sztuk)
  • Papryka czerwona – 60 g (1/2 sztuki)
  • Papryka zielona – 70 g (1/2 sztuki)
  • Papryka żółta – 70 g (1/2 sztuki)
  • Ogórek zielony – 80 g (1/2 sztuki)
  • Czerwona kapusta – 40 g (1 liść)
  • Marchew – 60 g (1 sztuka)
  • Papier ryżowy – 72 g (10 arkuszy)
  • Sezam – 5 g (1 łyżeczka)

Przygotowanie

Makaron przygotować według przepisu na opakowaniu. Krewetki obsmażyć lub ugotować i poprzekrajać na pół. Warzywa pokroić w paski. Arkusze papieru ryżowego zwilżyć mokrą dłonią, poczekać chwilę, aż nasiąkną. Na środku układać nieduże porcje składników (krewetki, warzywa, niewielkie porcje makaronu). Aby zacząć zawijać Spring Rollsa ustawić nadzienie tak, aby warzywa, które tworzą jego bryłę, były ułożone poziomo. Zawijać prawą i lewą krawędź papieru ryżowego do środka. Zaczynając od dołu, zawijać jak naleśniki. Posypać sezamem. Podawać z dowolnym sosem.

Banner newsletter Banner newsletter

❤️ 16 najlepszych przepisów z bloga

Dołącz do grona osób, które kochają zdrowe i smaczne jedzenie. Za zapis otrzymasz zbiór 16 najlepszych przepisów z bloga ⬇️⬇️

Oceń przepis

Oceń

Dodaj komentarz

Dodano do koszyka.
0 produktów - 0,00