
Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
162 kcal \ B-2 g \ W-30 g \ T-5 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Miód – 25 g (1 łyżka)
- Ocet jabłkowy – 6 g (1 łyżka)
- Oliwa – 10 g (2 łyżeczki)
- Seler naciowy – 45 g (1 łodyga)
- Kiwi – 75 g (1 sztuka)
- Pomarańcza – 120 g (1/2 sztuki)
- Granat – 51 g (3 łyżki pestek)
- Mix sałat – 40 g (2 garści)
Przygotowanie
Sałatę rozkładamy na talerzu, a na niej układamy pokrojone kiwi, pomarańczę, seler naciowy oraz pestki granatu. Całość polewamy dressingiem przygotowanym z miodu, oliwy i octu jabłkowego.