Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
400 kcal \ B-28 g \ W-17 g \ T-20 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Krewetki Vannamei – 240g
- Masło klarowane – 1 łyżeczka
- Oliwa – 1 łyżka
- Czosnek – 2 ząbki
- Chili w płatkach – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
- Rukola – 2 porządne garści
- Awokado – 1 sztuka
- Pomidorki koktajlowe – 2 garści
- Papryka czerwona – 1/3 sztuki
- Kukurydza konserwowa – 4 łyżki
- Czerwona cebula – 1/4 sztuki
- Sezam biały i czarny – po szczypcie
Przygotowanie
Krewetki oczyścić, podsmażyć na maśle klarowanym i oliwie. W międzyczasie dorzucić kawałki czosnku. Doprawić pieprzem i płatkami chili. Pozostałe składniki umyć, oczyścić i pokroić. Wszystko wyłożyć na talerzach, posypać sezamem, doprawić i podać.