Sałatka z halloumi, awokado i borówkami

Oceń
Sałatka z halloumi, awokado i borówkami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
380 kcal \ B-14 g \ W-15 g \ T-20 g \ BŁ-4 g

Składniki

  • Rukola – 50g (2 garście)
  • Roszponka – 50g (2 garście)
  • Pomidorki koktajlowe – 200g
  • Awokado – 70g (1/2 sztuki)
  • Granat – 40g (2 łyżki)
  • Borówki – 60g (2 garście)
  • Halloumi – 1/2 opakowania
  • Oliwa – 20g (2 łyżki)
  • Sok z cytryny – 6g (1 łyżka)
  • Krem balsamiczny – 5g
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Halloumi zgrillować na patelni. Rukolę i roszponkę przepłukać, ułożyć na talerzach. Pomidorki poprzekrajać, awokado pokroić na kawałki i poukładać na sałacie. Dorzucić borówki i pestki granatu. Sok z cytryny wymieszać z oliwą i skropić sałatkę. Na wierzchu ułożyć plastry halloumi, polać kremem balsamicznym. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Sałatka jest tak dobra, że trafiła do mojego śniadaniowego eBooka (znajdziecie w nim jeszcze więcej pyszności 🙂 ).

Znajdziesz w nim aż 35 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Oceń przepis

Oceń

2 komentarze do “Sałatka z halloumi, awokado i borówkami”

Dodaj komentarz