Wskazówki
15 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
380 kcal \ B-14 g \ W-15 g \ T-20 g \ BŁ-4 g
Składniki
- Rukola – 50g (2 garście)
- Roszponka – 50g (2 garście)
- Pomidorki koktajlowe – 200g
- Awokado – 70g (1/2 sztuki)
- Granat – 40g (2 łyżki)
- Borówki – 60g (2 garście)
- Halloumi – 1/2 opakowania
- Oliwa – 20g (2 łyżki)
- Sok z cytryny – 6g (1 łyżka)
- Krem balsamiczny – 5g
- Sól i pieprz do smaku
Przygotowanie
Halloumi zgrillować na patelni. Rukolę i roszponkę przepłukać, ułożyć na talerzach. Pomidorki poprzekrajać, awokado pokroić na kawałki i poukładać na sałacie. Dorzucić borówki i pestki granatu. Sok z cytryny wymieszać z oliwą i skropić sałatkę. Na wierzchu ułożyć plastry halloumi, polać kremem balsamicznym. Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
Sałatka jest tak dobra, że trafiła do mojego śniadaniowego eBooka (znajdziecie w nim jeszcze więcej pyszności ).
Krem balsamiczny z jakiej firmy jest godny polecenia? 🙂 Jeszcze nigdy nie używałam, wolę zapytać przed zakupem 😉
Akurat przy produktów tego typu nie zwracam uwagi na skład 🙂 Najbardziej lubię ten z Lidla