Wskazówki
15 minut 1 porcja
Wartość odżywcza 1 porcji:
276 kcal \ B-10 g \ W-30 g \ T-16 g \ BŁ-6 g
Składniki
- Miód – 12 g (1 łyżeczka)
- Oliwa – 5 g (1 łyżeczka)
- Mięta – 3 g (1 łyżeczka)
- Ser feta – 50 g (1/4 kostki)
- Sok z cytryny – 6 g (1 łyżka)
- Maliny – 70 g (1 garść)
- Mix sałat – 40 g (2 garści)
- Brzoskwinia – 85 g (1 sztuka)
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Brzoskwinię kroimy w ćwiartki, skrapiamy sokiem z cytryny i na 2 minuty wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200C. Miód łączymy z oliwą z oliwek i miętą. Na talerz wykładamy mix sałat, pokrojony w kostkę ser feta, podpieczone brzoskwinie oraz maliny. Polewamy przygotowanym sosem, doprawiamy pieprzem, a następnie dokładamy maliny.