Sałatka z halloumi, awokado i dodatkami

3.5/5 - (Ocen: 33)
Sałatka z halloumi, awokado i dodatkami

Wskazówki

15 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
460 kcal \ B-21 g \ W-16 g \ T-35 g \ BŁ-6 g

Składniki

  • Rukola – 100g (4 garście)
  • Pomidorki koktajlowe – 160g
  • Zielony ogórek – 80g (1/2 sztuki)
  • Cebula czerwona – 30g (1/4 sztuki)
  • Fasola konserwowa – 80g (4 łyżki)
  • Suszone pomidory w oliwie – 28g (4 plasterki)
  • Awokado – 70g (1/2 sztuki)
  • Halloumi – 1/2 opakowania
  • Oliwa – 20g (2 łyżki)
  • Słonecznik, nasiona – 10g (1 łyżka)
  • Sól i pieprz do smaku

Przygotowanie

Wszystkie składniki oczyścić. Awokado, ogórka, pomidory suszone i cebulkę pokroić w kostkę, pomidorki koktajlowe poprzekrajać na połówki. Fasolę odcedzić. Halloumi pokroić na plastry i zgrillować na patelni (można na zwykłej). Osuszoną rukolę poukładać na talerzach, dorzucić dodatki, skropić oliwą, doprawić i posypać nasionami słonecznika.

Znajdziesz w nim aż 30 przepisów na szybkie, proste i co najważniejsze smaczne dania.

eBook dostępny jest również w wariantach z jadłospisami: 1600 kcal, 1800 kcal lub 2000 kcal.

Przejdź do sklepu →

Oceń przepis

3.5/5 - (Ocen: 33)

Dodaj komentarz