Wskazówki
30 minut 2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
257 kcal \ B-19 g \ W-46 g \ T-2 g \ BŁ-7 g
Składniki
- Ryż brązowy, suchy – 100 g (1 woreczek)
- Tuńczyk w sosie własnym – 90 g (3 łyżki)
- Fasola czerwona z puszki – 85 g (1/2 szklanki)
- Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
- Szczypior – 5 g (1 łyżka)
- Sól – 1 szczypta
- Pieprz – 1 szczypta
Przygotowanie
Ryż ugotować, przełożyć do miseczki i przestudzić. Tuńczyka wyciągnąć z puszki, odcedzić i dodać do zimnego ryżu. Fasolę opłukać, odcedzić i dodać do ryżu. Cebulę i szczypior drobno pokroić i dodać do sałatki. Dodać pieprz, sól do smaku i wymieszać dokładnie.
Dzień dobry, sałatka wyszla dobra, ale sucha. Czy Pani też wychodzi sucha?
hmmmm, nie zawsze była dobra 🙂