Ryż z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Oceń
Ryż z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Wskazówki

30 minut  2 porcje
Wartość odżywcza 1 porcji:
257 kcal \ B-19 g \ W-46 g \ T-2 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Ryż brązowy, suchy – 100 g (1 woreczek)
  • Tuńczyk w sosie własnym – 90 g (3 łyżki)
  • Fasola czerwona z puszki – 85 g (1/2 szklanki)
  • Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
  • Szczypior – 5 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Ryż ugotować, przełożyć do miseczki i przestudzić. Tuńczyka wyciągnąć z puszki, odcedzić i dodać do zimnego ryżu. Fasolę opłukać, odcedzić i dodać do ryżu. Cebulę i szczypior drobno pokroić i dodać do sałatki. Dodać pieprz, sól do smaku i wymieszać dokładnie.

Szukasz prostych i zdrowych przepisów?

Zajrzyj na mój Instagram 🙂
Ponad 145tys. obserwatorów, masa kuchennych inspiracji i nie tylko!
instagram.com/odzywiajsiezdrowo

Oceń przepis

Oceń
Subscribe
Powiadom o
guest
2 komentarzy
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Groszek
Groszek
2 lat temu

Dzień dobry, sałatka wyszla dobra, ale sucha. Czy Pani też wychodzi sucha?

Item added to cart.
0 items - 0,00