Print Friendly, PDF & Email

Ryż z tuńczykiem i czerwoną fasolą

Wskazówki

30 minut  2 porcje
1 porcja to: 257 kcal \ B-19 g \ W-46 g \ T-2 g \ BŁ-7 g

Składniki

  • Ryż brązowy, suchy – 100 g (1 woreczek)
  • Tuńczyk w sosie własnym – 90 g (3 łyżki)
  • Fasola czerwona z puszki – 85 g (1/2 szklanki)
  • Cebula czerwona – 52 g (1/2 sztuki)
  • Szczypior – 5 g (1 łyżka)
  • Sól – 1 szczypta
  • Pieprz – 1 szczypta

Przygotowanie

Ryż ugotować, przełożyć do miseczki i przestudzić. Tuńczyka wyciągnąć z puszki, odcedzić i dodać do zimnego ryżu. Fasolę opłukać, odcedzić i dodać do ryżu. Cebulę i szczypior drobno pokroić i dodać do sałatki. Dodać pieprz, sól do smaku i wymieszać dokładnie.

https://www.skleposz.pl/produkt/e-book-zdrowe-i-pyszne-obiadyE-book: Zdrowe i pyszne obiady

19,99 zł

E-book zawiera 20 przepisów na pyszne dania. Większość z nich przygotowuje się w ciągu 30 minut (lub szybciej), więc są idealne dla osób, które nie mają zbyt wiele czasu na gotowanie. Przepisy są dokładnie rozpisane, mają podaną wartość kaloryczną i odżywczą.

Przejdź do sklepu →

2
Dodaj komentarz

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Katarzyna Wawrzyniak-PiekarskaGroszek Recent comment authors
  Subscribe  
najnowszy najstarszy oceniany
Powiadom o
Groszek
Gość
Groszek

Dzień dobry, sałatka wyszla dobra, ale sucha. Czy Pani też wychodzi sucha?

Item added to cart.
0 items - 0,00